Lütfen fiyatlar için teyit ediniz!
Uygulamasını Yaptığımız İşlerde Çelik Projelendirme Ücretsizdir.
Hemen Şimdi Arayın!

TKDK - IPARD Başvuru Belgeleri; TKDK, 9. çağrı ilanında başvurularda istenen resmi belgeler. Hayvancılık yatırımlarında tedbirleri için başvuruda bulunması gereken resmi belgeler. Bu belgeler için eksik evrak süresi verilmektedir.

TKDK – IPARD Başvuru Resmi Belgeleri

1Gerçek kişiler için noter onaylı İmza Beyannamesi
2Tüzel kişilikler için yetkili kişilerin noter onaylı İmza Sirküleri*** Sözleşme imzalanma tarihini kapsamalıdır.

*** Başvuru formunda beyan edilen yetkili kişinin ismi ve temsil ve ilzama yetkili olup olmadığı “İmza Sirküleri”nden kontrol edilecektir.

3üretici örgütü veya üretici örgütünün hâkim ortak (ortaklık payı %50’den fazla) olduğu bir tüzel kişilik başvurularında, üretici örgütüne ait ana sözleşme/güncel tüzük*** Ana sözleşme/güncel tüzükte belirtilen faaliyet konusunun başvuru yapılan sektör ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilecektir.
4Limited, kolektif ve komandit şirketler hariç olmak üzere tüzel kişi ve üretici örgütü başvurularında, güncel yönetim kurulu üyelerinin bu pozisyon için atama kararını içeren yönetim kurulu karar defterinin noter onaylı ilgili kısmı
5Kadastro Müdürlüğü’nden ya da Lisanslı Harita Bürolarından ya da özel Harita Bürolarından alınan, başvuru sahibinin yatırım uygulama alanına ait koordinat bilgilerini gösteren belge (ITRF/ED50 koordinat sistemine göre)
6Yatırımın uygulanacağı taşınmazlara ait Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı Tapu Sicil Müdürlüklerinden alınmış Takyidatlı Tapu Kayıt BelgesiBaşvuru çağrı ilanı tarihinden sonra alınmış olmalıdır.
*** Arazi kullanım izni sözleşmesi veya arsa tahsis sözleşmesi sunulduğu durumlarda bu belge aranmayacaktır.
*** Tapu kaydında ipotek, haciz, ihtiyati tedbir ve yatırımın sürdürebilirliğini etkileyebilecek şerhler olmamalıdır.
7Başvuru sahibi yatırımın gerçekleştirileceği taşınmazın sahibi değilse;Aşağıda belirtilen belgelerin geçerlilik süreleri, yatırım dönemi ile yatırım tamamlandıktan sonraki en az beş (5) yıllık dönemi kapsamalıdır.
8Başvuru sahibinin yatırımın uygulanacağı taşınmaz üzerinde üst hakkına sahip olduğunu gösteren, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı Tapu Sicil Müdürlüklerinden alınmış bir Resmi Senet VEYA*** üst hakkının tapuya şerh edilmesi gerekmektedir.
*** üst hakkının tapuya şerh edilme tarihinden sonra tapu kaydında ipotek, haciz, ihtiyati tedbir ve yatırımın sürdürebilirliğini etkileyebilecek şerhler konulması durumunda başvuru uygun olarak kabul edilecektir.
9Sanayi Bölgelerinden alınmış Arsa Tahsis Sözleşmesi VEYA
10Maliye Bakanlığından alınmış Kullanım İzni Sözleşmesi VEYA
11Başvuru sahibinin taşınmaz üzerinde intifa hakkına sahip olduğunu gösteren Tapu Sicil Müdürlüklerinden alınmış bir Resmi Senet VEYA*** Bu belge sadece yatırımın inşaat işlerini içermemesi veya yapı ruhsatı gerektirmeyen inşaat işlerini içermesi (mevcut binalarda yapılacak esaslı olmayan tadilat işleri için) durumlarında kabul edilebilir.
12Noter Onaylı Kira Sözleşmesi*** Bu belge sadece yatırımın inşaat işlerini içermemesi veya yapı ruhsatı gerektirmeyen inşaat işlerini içermesi (mevcut binalarda yapılacak esaslı olmayan tadilat işleri için) durumlarında kabul edilebilir. *** Kiralamanın tapuya şerh edilmesi gerekmektedir. *** Kiralamanın tapuya şerh edilme tarihinden sonra tapu kaydında ipotek, haciz, ihtiyati tedbir ve yatırımın sürdürebilirliğini etkileyebilecek şerhler konulması durumunda da başvuru uygun olarak kabul edilecektir.
13Kredi alınması durumunda, TKDK ile protokol imzalamış bir bankadan/ Tarım Kredi Kooperatifi’nden alınmış Kredi Niyet Mektubu*** Başvuru çağrı ilanı tarihinden sonra alınmış olmalıdır.
*** Kredi niyet mektubunun formatına TKDK web sitesinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabilir. Bu formata uygun olmayan kredi niyet mektupları kabul edilmeyecektir.
14İlgili bankadan alınmış olan vadesiz hesaba ait Banka Hesap Cüzdanının kopyası*** Belge üzerinde geçerlilik tarihi bulunmamak ile birlikte ilgili bankanın imzası başvuru çağrı ilanı tarihinden sonra olmalıdır.

*** Başvuru sahibi gerçek kişi ise, banka hesap adı gerçek kişiye, başvuru sahibi tüzel kişi ise banka hesap adı tüzel kişiliğe ait olmalıdır. Belge üzerinde IBAN olmalıdır.

15Tüzel kişilerde, şirketin merkezinin bulunduğu yerdeki Ticaret Sicil Memurluğundan alınan Müflis Olmadığına ve Konkordato İlan Etmediğine İlişkin BelgeBaşvuru çağrı ilanı tarihinden sonra alınmış olmalıdır.
16Başvuru sahibi tüzel kişi ve şirket ise, Sanayi ve/veya Ticaret Odalarından alınan Tüzel Kişiliğin Ortaklık Yapısını ve Hisse Oranlarını Gösteren BelgeBaşvuru çağrı ilanı tarihinden sonra alınmış olmalıdır.
17Yenilenebilir enerji yatırımı söz konusu olduğunda, Bölgesel Elektrik Dağıtım şirketlerinden alınan Lisanssız Elektrik üreticileri İçin Dağıtım Sistemine Bağlantı AnlaşmasıBaşvuru tarihi itibari ile en az 1 yıllık geçerlilik süresi olmalıdır.
18Başvuru sahibine ait (gerçek kişi olması durumunda kendisi, tüzel kişiliklerde, tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili olan kişi/kişiler);
• Ziraat, veterinerlik veya herhangi bir diğer uzmanlık alanındaki bir ziraat meslek lisesi, meslek yüksekokulu veya üniversite (master veya doktora dahil) diploması, Veya• Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden temin edilen tarım yada ilgili uzmanlık alanında en az 3 yıl çalıştığına dair hizmet dökümü, Veya Mesleki yeterliliğin Hayvan Kayıt Sistemi ile sağlanması durumunda, Söz konusu işletmenin en az 3 yıl aktif olarak faaliyet gösterdiğini kanıtlayan destekleyici belgeler, Bu belgeler en az üç farklı yıl için aşağıdakilerden herhangi biri olabilir;• Hayvancılık faaliyetinden elde edilen gelirleri gösteren belgeler (3 yıl için müstahsil makbuzları, detay mizan kayıtları, faturalar vb. olabilir), veya

• Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan hayvancılık desteklerinden faydalanıldığını gösteren belgeler, veya

• İşletmedeki hayvanların Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan aşılama programları kapsamında aşılandığını gösteren aşı makbuzları, veya

• İşletmenin 3 yıl aktif olarak faaliyet gösterdiğini kanıtlayıcı diğer belgeler.

*** Bu kriter için diploma sunulması durumunda, mezuniyet tarihinin başvuru sunulma tarihinden önce olması gerekmektedir.

*** Tarım ya da ilgili uzmanlık alanında SGK hizmet dökümü ya da Hayvan Kayıt Sistemi kaydı sunulması durumunda, Kuruma başvurunun sunulma tarihi itibari ile ilgili yerlere en az üç yıl kayıtlı olunması gerekmektedir.

*** Mesleki yeterlilik kriterinin Hayvan Kayıt Sistemi’ne kayıt ile sağlanması durumunda; ilgili kontroller veritabanından yapılacaktır. Bu kapsamda veritabanı kontollerine ek olarak söz konusu işletmenin en az üç yıl aktif olarak faaliyet gösterdiğini kanıtlayan destekleyici belgeler de başvuru paketi ile sunulmalıdır.

19Yumurta sektörü için, mevcut tarımsal işletmeye ait “Hayvancılık İşletmesi Faaliyet Belgesi”Bu belge, Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğü’nden alınmalıdır.
20Yumurta sektörü için, yatırımın mevcut tarımsal işletmenin taşınmasını içermesi durumunda, Kadastro Müdürlüğü’nden ya da Lisanslı Harita Bürolarından ya da özel Harita Bürolarından alınan, mevcut tarımsal işletmenin uygulama alanına ait koordinat bilgileri (ITRF/ ED50 koordinat sistemine göre)
21Yumurta sektörü için, yatırımın mevcut tarımsal işletmenin taşınmasını içermesi durumunda, mevcut tarımsal işletmeye ait Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı Tapu Sicil Dairesi’nden alınmış Takyidatlı Tapu Kayıt Belgesi*** Başvuru çağrı ilanı tarihinden sonra alınmış olmalıdır.

*** Takyidatlı Tapu Kayıt Belgesi’ne göre, mevcut işletmenin bulunduğu arazi başvuru sahibine ait olmalıdır.

*** Arazi kullanım izni sözleşmesi veya arsa tahsis sözleşmesi sunulduğu durumlarda bu belge aranmayacaktır.

SerProfil Yağmahan İnşaat markasıdır

Mobil: +90 (505) 507 04 18 (Mimar İdris YAĞMAHAN)